Omsorgsperson – En ven er en overset ven

Fordi udtrykket “Omsorgsperson”, på mange måder, betegner en negativ opfattelse af omsorgspersonens job. En omsorgspersons primære funktion er at yde pleje til andre, normalt i egenskab af en ældre voksen. Måske et nyt navn bør bruges til at henvise til denne mest almindelige rolle i Amerika – “Caregiver,” Adult Friend.

Det handler ikke om penge, berømmelse, magt, eller at være attraktiv for en dato. Faktisk kan det ikke engang være om Crohns sygdom eller baby-boomer industrielle kompleks. Dette er blot en udvidelse af definitionen for en plejeudbyder: En person, der støtter en anden person i vanskelige tider.

Da jeg først begyndte at tage mig af min mor, vidste jeg, at jeg ville få brug for hende som ven. Nogen til at dele hendes oplevelser. Jeg brugte timer på at tale med kvinder i grupper om vores liv, familier og mål. At være i stand til at føle sig godt tilpas i virksomheden min mor, lærte jeg at selv-pleje. Jeg vil invitere hendes venner over for at få en snak, så gå hjem, indtil fodringer, toilet behov, og hund klynker sluttede. Hendes tøj blev lagt væk, og telefonerne var slukket. De eneste mennesker, der var tilladt i huset, var dem, der kendte hende godt nok til at gøre en indsats for at besøge i en time.

WeToy afsluttede opkaldet, og det var bare mig og hende i telefonen. Vi snakkede og grinede og græd. Da opkaldsjournalen G blev for stor, var det kun mor og mig igen.

Vi snakkede og grinede og græd. Når opkaldet tidsskrift G voksede for stor, det voksede endnu længere ud over, hvad jeg havde lært i den forskning, jeg gjorde om dette emne. Jeg var forbløffet over, hvor meget jeg kunne lære af det.

“Mor, det er mig. Jeg vil opfostre et kæledyr. “Lyset er alle ude på himlen, så det bare sover her i dybet,” sagde hun om, hvordan jeg konfronteret hende med en stor, rød-farvet udstoppet hund med hjerte-formede vinger.

Hun beskrev, hvordan hunden påvirkede hende, hver gang hun talte til mig. Jeg kunne mærke hendes hjerte slå og hendes blod pumpe, mens jeg lyttede. Hver samtale blev fyldt med historier om den slags hund, hun havde, og hvor meget hun elskede hunden. Jeg vendte mig mod hende, da hun ikke kunne tale i telefon. Vi tilbragte timer sammen med at se på billeder af alle hendes mors hunde, og så gik vi i seng. Jeg har aldrig set hende iført den samme nuance af rød eller samme smykker dække. Vi talte om vores liv, og hun delte detaljer om sine børnebørn. Vi kunne tale sammen i timevis.

“Du havde en lille oversvømmelse, og så kom der et rasende tordenvejr og brød ud der. Du besluttede at gå ned i kælderen og se, hvordan det var udenfor. Fordi de skubbede dig af vejen, faldt du og gled. Du vandt dine ulptures. Så bøjede du dig ned for at hente noget. Men hun var i stand til at komme over sit fald. Så gik du udenfor. Du burde være stolt af det. Du har fået din jubel igen, og hun vil være der snart. De dukker op, og hun vil sidde der og lade som om, hun ikke gik nogen steder.

“Du dukkede op til den afsluttende eksamen. Du fik fem karakterer. Du har ikke lært noget. Du fik ikke, hvad du ville have, og måtte besøge læreren igen. Det viste sig, at du havde fået en ny chef. Det er ikke en god følelse.

Hendes grå-blå hænder og forehands så rynket. Hun kiggede rundt for sidste gang, og hendes vision begyndte at sløre.

“Hvad er der galt med mine øjne?”

Hun fortalte mig, at “de er ikke i orden” og “de er fixin dine øjne.”

“Hej, mor,” sagde jeg. Jeg var klar over, at skrig i min hørelse verden blev kaldt “Skærme”, og dette ville være min eneste chance for en samtale. Til min mors rædsel var vinens phenoliske stof gået i opløsning, og en grønlig farvetone var begyndt at dukke op på vinglasset.

Skriv kommentar