Voksende økologisk voksende økologisk!

Selv om mit websted er fokuseret på vegetabilsk havearbejde, kan du bruge de samme teknikker til at bygge blomsterbede, urter og frugttræer.

Urter

Du kan plante urter lige ind i haven sengen uden at grave. De er for det meste stauder, og deres første år i jorden vil producere blade og derefter blomster og frø. De skal plantes, når alle farer for frost er gået. Du kan også starte dem indendørs for at blive transplanteret om foråret. De fleste urter bør begynde at blomstre om foråret. Nogle toårige og etårige kan plantes i foråret eller sen vinter. Hjemmesider og bøger om økologisk havearbejde vil fortælle dig at plante dine urter indendørs, og derefter transplantere dem ind i haven. Denne hjemmeside giver mere information om transplantation.

Blomsterbede

Blomsterbedene ser meget ens ud. Disse blomsterbed består af rækker af planter. De plantes normalt i det sene efterår eller tidlige sæson. For at undgå forvirring senere skal rækkerne markeres med sejlgarn/barkflis. Nogle flerårige blomsterbed kan plantes med en grøftmetode. Skyttegravsmetoden indebærer at skubbe planterne op gennem jorden og placere dem i en grøft. Jorden er derefter dækket og grøften tilbage til hvile, indtil planterne kan spredes over sengen. Dette bruges ofte til etårige.

Flerårige planter kan plantes om efteråret eller det tidlige forår. Dette vil gøre det muligt for jorden at være varm nok til, at planterne kan spire, og det reducerer også risikoen for frostskader. Når jorden er stabil, skal du dække sengene og lade planterne hvile, indtil vejret forbedres.

Gydeplanter

Gydeplanter har skrånende stængler eller grene, der hænger ned. Disse planter er lavtvoksende og kan dyrkes i enhver sæson. De er smukke at se.

Ananda Planter

Disse planter er fascinerende. Disse planter har ikke mange blade, men de har takkede og crinkly blade. De foretrækker delvis skygge og kan ikke lide den fulde sol. De er smukke Ananda planter, som deres navn antyder.

Barberry Planter

De kræver fuld sol og god dræning. Selvom de kan dyrkes i enhver jord, skal jorden være godt drænende. For at forhindre dem i at blive beskadiget, bliver vækstsæsonen kortere. Disse buske skal plantes i fugtig jord. Sørg for, at de har vand i sommermånederne.

Jade planter

Disse planter er sukkulenter og kan modstå tørke. Disse planter kan dyrkes i enhver jord, men de foretrækker fuld sol. Tusindfryd er smukke og farvestrålende. Gartnere har to muligheder: dyrk frøene i et stort område eller tag klumperne fra jorden og del dem i de ønskede planter. Gem frø ved at dække dem med 3 inches af jordkvalitet eller tørv. Placer frø klumper omkring 2 inches fra hinanden i træk. Vand planterne godt og juster dem korrekt. Om sommeren kræver de vand og gødning.

Oleander planter

Disse planter er meget tropiske og nemme at dyrke. De trives i fuld sol, og de kan dyrkes i enhver jord. De producerer lyse, hvide blomster. De skal vare mellem 3 og 6 uger. De får brug for vand, hvis de bliver blege, når de er færdige med at blomstre.

Tæppe blomst

Det er også tropisk. De hvide blomster er sarte og næsten daisy-lignende. Det kan vokse til omkring 9 inches i højden og blomster vil vare i omkring 8 uger. Det kan lide at være i fuld sol og på fugtig jord. Det kan bruges i medicin til at skylle hår, som en massage olie, og til at bade.

Calendula (Marigold)

Der er mange farver til rådighed for Calendula blomster, men den lyse gule er deres favorit. De gule blomster kan bruges til madlavning, hvilket er et almindeligt spørgsmål. De har antiinflammatoriske og antiseptiske egenskaber.

Mælkebøtte

Mange mælkebøtte blomster har også helbredende egenskaber. For at behandle gigt og forbrændinger, gnide blomsterne på din hud. For en forfriskende forfriskning, tør blomsterne og lav myntete.

Røllike

Dette er en af få blomster, der ikke afviser insekter. Selvom det ikke blomstrer, tiltrækker det insekter. Denne blomst er elsket af bier, uanset om den er i en beholder eller ude på grænsen.

Gaillardia

Gaillardia blomster kommer i forskellige størrelser, fra hvid til gul.

Skriv kommentar